Publicado por

FASE 2: EL MEU CONTEXT

 

El projecte que tinc en ment esta relacionat amb les xarxes socials i tecnologies, vist com a eina de vigilància i perpetuadora de la manipulació dels mitjans de comunicació i control per part de l’Estat. La majoria de nosaltres, jo la primera, som dependents del mòbil, i de les apps que aquest ens proporciona; instagram, facebook, tiktok… tornant-se en malaltís la necessitat d’un like, per obtenir validació externa, exemple de una societat sumida al capitalisme i al consum; vals el que tens.

No vull fer una critica a les xarxes socials, ja que entenc aquestes com un mitja més, sinó en com l’estat i el seu interès en la dominació de la població, es va perfeccionant i va incorporant noves tecnologies per controlar i oprimir les masses. Amb aquest projecte buscaria generar consciència i subvertir la tecnologia en favor dels explotats/masses.

Recuperant una tesis de Marx a Grundisse, l’individu està convertit en un òrgan més de la màquina capitalista. L’home és una apèndix de la màquina, un òrgan, que només compleix una funció, això ens porta a la indiferència i la passivitat; com gravar amb el mòbil accions violentes -entre altres- ometent l’ajuda, i ens converteix així en simples espectadors d’una societat falta d’empatia i centrada amb el “jo”, on les xarxes socials es converteixen en el opi del poble.

Quan observo al meu voltant, i també prenc consciencia de les meves accions, m’adono que en aquest nou matrix la gent tot i ser manipulada, es feliç mentre tingui el “like”. Vull rebel·lar-me contra això, o al menys mostrar-ho per crear cert sentit crític.

Debate0en FASE 2: EL MEU CONTEXT

Deja un comentario